Buurtvereniging Berg en Dal boottocht

Na het succesvolle koning schieten op 11 augustus was het op zaterdag 14 september tijd om met boot  “De Veerman” die afgemeerd ligt in Neer een toer te maken.

We voeren onder schitterende weersomstandigheden richting Roermond.

Na de koffie en de vlaai die binnen geserveerd werden ging iedereen  snel naar het bovendek om daar in een heerlijk zonnetje vanaf het water naar het landschap te kijken.

Via de sluis bij ging het vervolgens naar de Roermondse plassen. In de verschillende havens zag je de rijkdom van veel Nederlanders, maar zo aan de vlaggen achter op de jachten te zien ook van veel of heel veel Duitsers.

Op de plassen was het een drukte van belang, veel mensen die hun zeilboot of jacht uitlieten. Er was zelfs een zeilwedstrijd waarvoor onze boot om geen golfslag te veroorzaken de motoren moest uitzetten.

Iedereen genoot onder het genot van een pilsje of iets anders van het schouwspel.

Via de sluis keerden we weer terug naar Neer. Het was weer een prachtige middag!

Tekst: Bart v.d. Venne, foto’s: Ingrid Sauren