Buurtvereniging Berg en Dal op schot

Buurtvereniging Berg en Dal organiseerde op zaterdag 31 augustus haar jaarlijks Koning schieten op de schietbaan van schutterij Sint Agatha te Haelen. Het weer was prima en sfeer onder de schutters ook. Wie zou dit jaar de vogel afschieten?

Onder de deskundige leiding van de buksmeester en in een poule van 16 schutters werd zo voor en na de vogel van zijn veren ontdaan. Een wat minder geoefende schutter zorgde er voor dat de vogel halverwege de strijd zijn oog kwijtraakte maar dat mocht de pret niet drukken.

De spanning liep verder op naarmate de vogel steeds “naakter” werd.

Het verlossende schot werd gelost door Jos Ottenheim en dat zorgde er voor dat de vogels met een sierlijke vlucht op de grond smakte.

De voorzitter van de buurtvereniging Geert Luijten hing Jos de versierselen behorend bij het koningschap om en om het feest thuis voort te kunnen zetten kreeg jij nog twee flessen wijn.

Tekst en foto’s: Bart v.d. Venne