Wensbus

De wensbus is een vervoermiddel ter beschikking gesteld door de Provincie Limburg voor iedereen in het gebied dat ligt rond de kernen Baexem, Buggenum, Haelen, Heythuysen, Heibloem, Horn, Hornerheide, Neer, Nunhem en Roggel.

De Stichting Wensbus Leudal is de vergunninghouder. Leden van de seniorenvereniging Nunhem, Buggenum en Neer begeleiden de chauffeurs, allen vrijwilligers,  en zorgen er voor dat de bus van maandag tot vrijdag op de weg is.

We kunnen een beroep doen op 20 vrijwilligers die, gemiddeld, één keer in de vier weken  de bus rijden van 9.00 uur tot 18.00 uur.

Passagiers kunnen de bus bestellen op nummer 06 – 13 23 28 94.  Ze krijgen dan de chauffeur van de dag aan de lijn die afspraken maakt over het tijdstip waarop de passagier wenst opgehaald te worden en weer thuisgebracht.

We geven de voorkeur aan het bestellen van een rit minimaal één dag voor de dag dat u reizen wil. We kunnen dan zien of de gewenste  reis in het schema past, op de dag zelf is dat vaak niet mogelijk. Na de afspraak wordt u aan de deur opgehaald en ook weer thuisgebracht.

Als u een rit wil maken binnen een dorp  bv. van Nunhem naar Nunhem  is de ritprijs  € 1,00

Als u een rit wil maken tussen twee naast elkaar gelegen dorpen bv. van Buggenum naar Haelen  kost de rit € 2,00

Als u een of meer kernen overslaat,  u reist bv. van Neer via Heythuysen naar Hornerheide kost een rit € 3,00.

Deze prijzen gelden vanaf 1 april 2017.

Op zaterdag en zondag kan ook van de wensbus gebruikt gemaakt worden maar dan alleen voor groepen van minimaal 5 personen en als een chauffeur beschikbaar is. De rit mag andere vervoerders niet beconcurreren. Het bestuur van de Stichting Wensbus Leudal bepaalt dit en maakt een afspraak over de prijs.
In zo’n geval kunt u ruim van tevoren contact opnemen met B. van de Venne  0475 – 51 -09 78

Voelt u er iets voor om ook als vrijwilliger op de wensbus te gaan rijden neem dan contact op met B. van de Venne  Kampweg 20  6083  BH  Nunhem  of via 0475 – 51 09 78.