Nunhem, dat zijn we met zijn allen

Hergebruik van ’t Molshuipke

Afgelopen maandag 17 december werden we door onze gebied coördinator Vic Pennings opgebeld dat er een partij in beeld is  die ’t Molshuipke wil gaan gebruiken. Dit gebouw staat zoals u zult weten al geruime tijd leeg. De dorpsraad heeft gedurende die tijd via onze gebied coördinator veelvuldig aan de gemeente gevraagd wat er met het gebouw gaat gebeuren, antwoord hebben we nooit gekregen.

Er waren wel geruchten dat Care+ het gebouw zou gaan gebruiken maar een bevestiging van dat gerucht hebben we ook nooit gekregen.  We waren dan ook, laten we zeggen enigszins verrast dat nu plotseling alles beklonken was zonder de dorpsraad te informeren, we betreuren dat. Er is maandag snel een vergadering georganiseerd met mensen van Care+ waarin we de leiding van Care+ vertelt hebben hoe wij in Nunhem met dit soort zaken omgaan.  De leiding van Care+ betreurt een en ander omdat zij niet op  de hoogte waren hoe alles reilt en zeilt in Nunhem.
Om op korte termijn zoveel mogelijkheid duidelijkheid te verschaffen hebben we afgesproken dat ze aanstaande vrijdag 21 december van 17.00 uur tot 18.00 uur naar Nunhem komen om voorlichting  geven over hetgeen er in ’t Molshuipke gaat gebeuren en wie er gehuisvest worden.

Op een later tijdstip zullen ze een open dag organiseren.
De publicatie dat de voorlichtingsmiddag in het gemeenschapshuis in Roggel zou plaatsvinden is door de voorlichter van de gemeente verkeerd gecommuniceerd  naar de pers. U heeft inmiddels een flyer in de bus gekregen waarin staat dat de voorlichting plaatsvindt in het gemeenschapshuis Servaas.

We, de dorpsraad en ook de leiding van Care+  hopen vrijdag veel Nunhemmers te mogen begroeten.