Kleur aan de vrijheid

In september 2019 wordt herdacht dat Midden-Limburg 75 jaar geleden werd bevrijd.

Door heel Limburg werd een keten gevormd door mensen die vele vluchtelingen naar de vrijheid leidden. Ze deden dit in alle eenvoud en liepen daarbij grote risico’s.

Deze “weg naar de vrijheid”  liep van Haelen naar Neeritter, dwars door de gemeente Leudal.

De Stichting Edumare wil de weg naar de vrijheid markeren, maar hierbij hebben we jullie hulp nodig.

Het idee is om deze route te markeren met gekleurde lapjes, als een ode aan de vrijheid, zodat langs de route gefietst of gewandeld kan worden.

Brei of haak zoveel lapjes als je maar wil. Afmetingen ongeveer 20×25 cm of 20×50 cm.

De lapjes uit Nunhem kunnen gebracht worden naar Ans Hermans, Kerkstraat 23. Dan zal zij zorgen dat ze op de plaats van bestemming komen.