Nunhem, dat zijn we met zijn allen

Leukste Dorpsfeest 2019

Op zaterdag 17 augustus was van het Herman Meddensplein nauwelijks meer iets te zien. Het hele plein was volgebouwd met tenten en springkussens  voor het jaarlijkse “Leukste Dorpsfeest”. Ofschoon de weerberichten niet gunstig waren, het had de hele dag al geregend, kwamen de mensen van heinde en ver toch in grote getale naar Nunhem omdat daar ieder jaar een gezellig en goed georganiseerd dorpsfeest plaatsvindt.

Bij de ingang werden de toegangskaarten gecontroleerd en kregen de mensen een polsbandje waarmee men gebruik kon maken van de barbecue en een drankje kon nemen bij de tap.

Voor de rokers was er buiten de tent een rookplek met vuilnisbak zodat die mensen daar aan hun “trekken” kwamen.

Om vijf uur opende de band “De Maaskapelle” uit Wessem  het feest. Ze zorgen voor stemmige muziek. Om 19.00 ging de barbecue “open” en kon iedereen zijn stukjes vlees ophalen en roosteren en daarna eventueel versieren met salades en fruit.

Vanaf plusminus 20.00 uur werd de muziek verzorgd door een disc jockey. Er hing een heel goede sfeer in de tent waarbij zowat iedereen met iedereen kletste en de laatste nieuwtjes werden uitgewisseld. Ook waagde menigeen zich op de dansvloer. En het feest ging daarna nog onverdroten door tot in de kleine uurtjes.

Al met al kunnen we stellen dat het een feest was tot volle tevredenheid van iedereen. Alles verliep perfect dank zei een prima organisatie. Wie zondagmorgen langs het Herman Meddensplein liep of reed zag alleen nog maar een paar dranghekken staan/ Want ook alles netjes opruimen hoort bij de organisatie van het Leukste Dorpsfeest. Chapeau voor deze nijvere Nunhemmers dus!

Tekst en foto’s: Bart v.d. Venne

 

  •