Nunhem, dat zijn we met zijn allen

Senioren Nunhem op reis

Donderdag 5 september stond het jaarlijkse uitstapje van de seniorenvereniging Nunhem op het programma. Dit jaar ging de reis naar Bokrijk in België. Na een voorspoedige reis kwamen we daar rond 12.00 uur aan.

Er stond in het Koetshuis een Breugelse maaltijd voor ons klaar. Na deze maaltijd konden we de vele bezienswaardigheden in het park gaan bezoeken. Velen van ons bezochten ook de kerk waar pastoor de mannen en de vrouwen keurig scheidde. De mannen moesten rechts in de banken plaatsnemen en de vrouwen links, dat hoort zo zei hij. Niet bij elkaar hokken in de kerk dat doen jullie maar ergens anders. Toen bij een van de kerkgangers het mobieltje afging ontplofte hij bijna. Met een vurige preek probeerde hij ons weer op het rechte pad te krijgen. Verder maakte hij nog bekend dat er op zaterdag avond gebiecht kon worden voor mannen van 18.00 uur tot 18.30 uur en voor vrouwen van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Aan het eind van de dienst zette hij het liedje: “Te Lourdes in de bergen………….” in en wij moesten dan het refrein  zingen. Bij het 6 de couplet deelde hij tussendoor mee dat het lied 26 coupletten had.

Gelukkig hield hij bij het 7 de couplet op.

Er was onder de kerkbezoekers ook een klasje met leerlingen ik denk van een jaar of 10. Ze wisten volgens mij niet wat ze hoorden. Buiten op de trappen van de kerk kreeg een van de blagen nog een uitbrander van de swies omdat hij aan de appels gezeten zou hebben en dat was diefstal. Al met al een zoals de Belgen zeggen : “Een schone vertoning”

Achter de kerk was een kroeg waar we de zegeningen van pastoor maar weggespoeld hebben.

Om 17.00 uur zat iedereen weer keurig op tijd in de bus en ging de reis terug naar Nunhem. Daar werd ons door Jack Vullers een heel goed en vooral lekker diner voorgeschoteld.

Het was een geslaagde dag waar nog lang over nagepraat werd.

Tekst en foto’s: Bart v.d. Venne