Voorjaarsconcert

Zaterdag 10 juni organiseerde onze muziekvereniging een voorjaarsconcert in samenwerking met de harmonie Philomena uit Haelen en fanfare St. Cecilia uit Herten.
Deze keer was in tegenstelling tot andere keren de zaal goed gevuld met belangstellenden.
Vrijwilligers zorgden dat iedereen op tijd zijn naatje kreeg bezorgd.

Na een welkomstwoord door Denys Boots, de voorzitter van onze muziekvereniging, vertelde Auke Adams iets over degene die de verschillende stukken heeft gecomponeerd en het verhaal, als dat er was, achter de muziek.

Muziekvereniging Nunhem startte het programma door een 8-tal muziekstukken uit te voeren. Als kers op de vlaai trad Angelique van Ratingen op als soliste in het stuk Sweet Sunset. Het klonk bijzonder goed en ze kreeg dan ook een hartelijk en langdurig applaus.
Tijdens de uitvoering door onze muziekvereniging trad Mart van Knippenberg twee keer op met zang tijdens de uitvoering van The Twilight Saga en het bekende Goldfinger.  Ook dat optreden van iemand uit de eigen gelederen oogstte veel applaus.

Na de muziekvereniging Nunhem maakten de leden van harmonie Philomena zich klaar voor een optreden. Ze gaan binnenkort op concours en ze vonden het voorjaarsconcert een mooie gelegenheid om te kijken (te horen)  hoe ver ze zijn na een aantal avonden oefenen. De dirigent Bert van Cruchten zei na afloop dat hij op nog een paar plekken veranderingen moet aanbrengen.
Overigens moet gezegd worden dat het heel goed klonk en Auke Adams was er bijna zeker van dat ze op het concours hoge ogen zullen gooien.

Als derde vereniging trad de fanfare St. Cecilia uit Herten op. Ze spelen onder de leiding van René Schrader  in de hoogste klasse  en dat was ook wel te horen. Stukken als Oh Fortuna en Dichter und Bauer klonken bekend in de oren. Ook de andere 4 werken werden perfect uitgevoerd. Het was een waardig slot van deze avond.
Binnenkort speelt de fanfare St. Cecilia Herten in de kathedraal van Roermond samen met de Symfonie Zuid Nederland, een aanrader.

Resumerend kunnen we zeggen dat het voorjaarsconcert van afgelopen zaterdag een succes was.